Čačanska onlajn pijaca već ima 2.000 članova

S obzirom na to da su zbog epidemije korona virusa sve pijace u Srbiji zatvorene, a budući da je pijačna prodaja bila jedan od osnovnih prihoda za brojne poljoprivrednike, Čačanin Nedeljko Radulović iz Zemljoradničke zadruge „Sokolaj“ je na Fejsbuku pokrenuo onlajn pijacu na kojoj svi proizvođači mogu da ponude svoje proizvode.

– Pokušavamo da pomognemo poljoprivrednicima koji u ovom trenutku nemaju nikakvu zaradu i ponovo pokrenemo kanal prodaje, kako bi i kupci i prodavci bili zadovoljni. Fejsbuk grupa je javna, mogu da se priključe svi i da ponude sve ono što i inače prodaju na pijaci – kaže Radulović za agenciju RINA.

Za samo dva dana koliko postoji, fejsbuk grupa „Pijaca Čačak online prodaja i potražnja“ je postala veoma praćena, te se na njenim onlajn stranicama već nude i domaća slanina, pasulj, jabuke, džemovi i slatka, upravo sve ono što bi se našlo i na tezgama prave pijace.

– Već imamo preko dve hiljade članova i cilj nam je da još više omasovimo ovu grupu. Svi koji žele da prodaju na ovaj način moraju da napišu šta prodaju, istaknu cenu i ostave broj telefona, a sve ostalo je stvar njihovog dogovora, kako će ta roba stići na krajnju adresu – objašnjava Radulović i dodaje da će u narednom periodu, ukoliko ovaj način prodaje zaživi, biti razvijena i logistika dostave i dobijena dozvola za kretanje dostavljača robe.

Inače Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je prethodno najavio da će tim domaćih stručnjaka pokušati da do kraja ove nedelje stavi u funkciju „Elektronsku pijacu Srbije“, odnosno
onlajn sistem koji će povezati prodavce, kupce i one koji su spremni da dostave pijačnu robu koja trenutno nije dostupna građanima.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор