Nemci optužuju Amazon za prodaju falsifikata

Nemački proizvođač sandala “Birkenstok” optužio je američku kompaniju “Amazon” za „saučesništvo“ u prodaji falsifikovanih proizvoda, jer toleriše takvu trgovinu na svojim sajtovima za prodaju.

– Istina je ta da Amazon ima profit od prodaje falsifikovane robe i da uzima proviziju od prodavaca kopija originalnih proizvoda – rekao je u intervjuu za “Špigl” direktor nemačke firme Oliver Rajhart i dodao je zbog toga „Amazon saučesnik“.

Rajhart je izjavio da je Birkenstok zbog toga odlučio da od januara naredne godine više ne prodaje svoje proizvode preko Amazona, dok je američka kompanija, sa svoje strane, odbacila optužbe tvrdeći da je na svojim sajtovima zabranila prodaju falsifikovane robe.

“Povlačimo sve proizvode koji se kose sa našom politikom prodaje čim to primetimo i uvek preduzimamo odgovarajuće mere prema takvom prodavcu“, naveo je Amazon u svom saopštenju, a prenosi agencija “Beta”.

Američka kompanija je pozvala sve firme da prijave sumnjive proizvode kako bi sprovela internu istragu i preduzela mere protiv takve prodaje.

Nemački Birkenstok je kompanija stara 250 godina, poznata po izuzetno udobnoj obući koju prodaje u 90 prodavnica širom sveta, ali i onlajn. Već 1. januara ove godine Birkenstok je prekinuo saradnju sa Amazonom u SAD, žaleći se nekoliko puta na prodaju kopija svojih sandala i papuča.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор