Audi povlači električni SUV čim je započeo prodaju

Audijeva električna ofanziva u SAD sa modelom e-Tron naglo je prekinuta zbog povlačenja 1.644 primerka novog SUV-a na vanredni servis.

Tek što je prodaja električnog Audija e-Tron počela na američkom tržištu, a nemački proizvođač je rešio da privremeno obustavi isporuke ovog vozila kupcima, dok će vlasnici koji su već kupili ovaj električni automobil dobiti poziv za vanredni servis, prenosi b92.

U saopštenju nemačke kompanije se navodi da je na e-Tronu otkriven problem koji može da uzrokuje požar u vozilu. Naime, proizvođač je utvrdio da odeljak u kom su smeštene pogonske baterije u pojedinim vozilima možda nije dobro izolovan od vlage, koja može da dovede do kratkog spoja i izazove paljenja vatre.

Audi do sada nije zabeležio ni jedan incident u vezi sa eventualnim nedostatkom na svom električnom SUV-u, ali će ipak preventivno pregledati i po potrebi popraviti ukupno 1.644 e-Tronova u SAD, od čega je oko 540 već isporučeno kupcima, dok se preostali nalaze kod dilera.

Opoziv električnih Audija u SAD desio se u nezgodnom trenutku za nemačkog proizvođača koji je tek nedavno na tržište izbacio svoj prvi potpuno električni velikoserijski model.

Pogon e-Trona čine dva asinhrona elektromotora koja zajedno razvijaju 405 KS i 665 Nm obrtnog momenta, a strujom se napajaju iz baterija kapaciteta 95 kWh.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор