Audi i Mercedes postigli rekordnu prodaju

made-in-germany-rs-mercedes-logo

Vodeći nemački proizvođači luksuznih automobila, Audi i Mercedes-Benc, postigli su u prošloj godini rekordnu prodaju svojih vozila.

Glavni brend nemačke automobilske kompanije Dajmler, Mercedes-Benc, prodao je u 2015. godini širom sveta 1,87 miliona vozila, što je za 13,4 posto više u odnosu na 2014. godinu. Luksuzni brend poljuljanog automobilskog giganta Folksvagena (VW), kompanija Audi, istovremeno je prodala 1,80 miliona vozila, ili za 3,6 posto više u odnosu na 2014. godinu, prenosi agencija “Frans pres”.

– Prošle godine smo prodali najveći broj automobila ikada. Bili smo u mogućnosti da povećamo prodaju u sva tri ključna regiona: Evropi, regionu NAFTA (Severnoamerička zona slobodne trgovine) i Azijsko-pacifičkom regionu. Prodali smo čak 373.459 automobila u Kini, koja je tako postala naše najveće individualno tržište u svetu u 2015. godini – rekao je generalni direktor Dajmlera, Diter Zeče (Dieter Zetsche).

Mercedes-Benc je samo u prošloj godini u Kini lansirao preko 15 novih ili modernizovanih modela, a takođe je i povećao svoju dilersku mrežu u ovoj zemlji na oko 500 salona.

U kompaniji Audi, koja je na udaru skandala koji potresa njenu matičnu kompaniju VW zbog manipulacija sa vrednostima izduvnih gasova, prošlogodišnji rast prodaje bioje nešto skromniji. Prodaja Audija u Kini tokom 2015. je opala za 1,4 posto na 570.889 vozila, ali je i taj nivo, po rečima generalnog direktora Ruperta Štadlera (Rupert Stadler), bio izuzetno visok.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор