Audi predstavlja u Ženevi novi električni SUV

Nemačka automobilska kompanija Audi najavljuje da će na ženevskom auto-salonu predstaviti koncept modela Q4 e-tron, novog SUV-a sa električnim pogonom.

Kompanija Audi, kao deo VW grupacije, takođe se okreće modelima na struju. Nakon prvog produkcijskog električnog vozila E-tron, koje je imalo premijeru početkom prošle jeseni, krajem novembra je predstavljen i koncept modela E-tron GT, a koncept još jednog Audijevog vozila na struju, Q4 e-tron, javnost će moći da vidi već na Sajmu automobila u Ženevi.

Uoči svetske premijere ovog modela, nemački proizvođač je objavio i prve dizajnerske crteže vozila koje ima povišeno odstojanje od tla i siluetu kupea. Deatlji o pogonu za sada nisu poznati, ali se očekuje da će koncept Q4 e-tron imati sličnu konfiguraciju kao prvi serijski Audi na struju, SUV E-tron, što znači da bi vozilo trebalo da ima dva elektromotora i pogon na sva 4 točka.

Više detalja o Audiju Q4 e-tron biće poznato uoči početka ženevskog auto-salona, a nemački brend najavljuje da će serijska proizvodnja ovog automobila startovati već 2020. ili 2021. godine, prenosi b92.

Audijeva matična kompanija Volkswagen je svoj ambiciozni plan da postane globalni lider u proizvodnji električnih automobila (EV) potvrdio najavom ulaganja 80 milijardi eura, kako bi masovnu proizvodnju električnih automobila učinio profitabilnom.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор