U Novom Sadu počinje Međunarodni festival vina „Interfest“

Najstariji Međunarodni festival vina u Srbiji, „Interfest“, i ove godine će, po 16. put, biti organizovan na Trgu slobode u Novom Sadu, od 13. do 15. juna, počev od 19 sati pa do ponoći, javlja eKapija.

I ovogodišnji Interfest će, kao i do sada, posetiocima ponuditi vrhunska vina i gastronomske delikatese najvišeg kvaliteta. U program su uključene i zanimljive radionice, kao i raznovrstan muzičkih program koji će lokalnu tamburašku tradiciju ukombinovati sa zvukom džeza, regea i evergin melodija.

Dolazak na Intefest najavilo je više od 100 vinarija koje će tu predstaviti svoje najbolje proizvode, te će posetioci festivala imati priliku da probaju vrhunska vina, ali i da nauče mnogo o načinu uzgajanja vinove loze, različitim vrstama vina, kako da prepoznaju kvalitet vina i kako da uživaju u ovom piću uz odgovarajuću hranu, navode organizatori.

– Još od 2004. godine promovišemo vino kao izvor uživanja, ali i kao važan privredni i turistički proizvod. Interfest povezuje vrhunsko piće sa kvalitetnom hranom iz Vojvodine i Srbije i spaja vino sa kulturnom i turističkom ponudom. Zato je ovaj festival važan ne samo za proizvođače vina, već i za gastronome, ugostitelje, trgovce, turističke radnike, za grad Novi Sad i ceo region – poručila je organizatorka festivala Nataša Budisavljević Radišić.

Novosadski festival vina svake godine okuplja veliki broj posetilaca i stručnjaka iz ove oblasti, a njegovi redovni gosti su poznate vinske kuće iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Makedonije, Grčke, Rumunije, Mađarske, Austrije, Italije, Francuske, Španije, Portugalije, Nemačke, Argentine, Čilea, Južne Afrike i Australije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор