Počinje Sajam poljoprivrede u Novom Sadu

made-in-germany-rs-novi-sad-poljoprivredni-sajam

Međunarodni poljoprivredni sajam, koji danas po 83. put počinje u Novom Sadu, okupiće do 20. maja oko 1.500 izlagača iz 60 zemalja, kao i najznačajnije domaće privrednike iz raznih grana poljoprivrede.

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Italija koja će se u hali 1 predstaviti sa 16 svojih kompanija. Gastronimija ove zemlje i njena čuvena vina na sajmu će biti prikazana kroz specijalni kurs za studente ugostiteljskih škola i specijalizovanih fakulteta. Italijanske kompanije će predstaviti i svoje mašine i opremu za prehrambenu industriju, mašine za proizvodnju peleta, sisteme za navodnjavanje, spalionice za životinjski otpad, priključne poljoprivredne mašine, opremu za stočarstvo i sadnice voća i vinove loze…

Peogramom ovogodišnjeg sajma predviđeno je održavanje i stručne konferencije Italija-Srbija o agrobiznisu, voćarstvu i organskoj proizvodnji, ali i drugi uži stručni sadržaji kao što su izlaganja eksperata na temu sertfikacije poljoprivrednih mašina i biogoriva, prenosi agencija “Tanjug”.

Pod pokroviteljstvom srpskog Ministarstva poljoprivrede na sajmu će biti održana i nacionalna izložba stoke, kao i promocija organskih proizvoda i proizvoda sa oznakom geografskog porekla. Tradicionalna izložba poljoprivredne mehanizacije zauzeće 50 posto izložbenog sajamskog prostora na kome će se predstaviti čak 1.500 mašina.

Organizatori najavljuju da će ove godine na novosadskom Sajmu poljoprivrede biti značajno veće učešće izlagača iz Kine, koji na ovu manifestaciju dolaze po drugi put.

Radno vreme sajma je od 9 do 19 sati. Cena pojedinačne ulaznice košta 500 dinara, a za grupne posete 350 dinara. Zahvaljujući nagradnoj igri, najsrećniji posetilac moći će i ove godine da osvoji traktor „Belarus 422“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор