U Novom Sadu počinje Sajam pronalazaka

U hali 3 „Novosadskg sajma“ se u okviru Poljoprivrednog sajma od 13. do 19. maja održava i prvi Međunarodni sajam izuma, inovacija i pronalazaka, na kome će se, osim pronalazača iz Srbije, predstaviti i izumitelji iz Rusije, Mađarske, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Republike Srpske i drugih zemalja, a očekuje se dolazak i delegacije „Arhimeda“ iz Moskve, jednog od dva najveća sajma izumiteljstva u Evropi.

Na sajmu će se predstaviti i domaći pronalazači koji su sa svojim pronalascima osvojili na svetskim sajmovima niz najznačajnih priznanja, kao što su Gran pri sajma „Eureka“ u Briselu, Prva nagrada na sajmu „Arhimed“ u Moskvi, „Vitez grada Brisela“ itd.

Izlagači će predstaviti strane i domaće izume iz oblasti energetike, privrede, poljoprivrede, vodoprivrede, zaštite od požara i zaštite od poplava. Na tribini organizovanoj u okviru izložbenog prostora, biće održan niz zanimljivih predavanja na temu istorije izumiteljstva i najsavremenijih tokova i dostignuća u oblasti pronalazaštva.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор