U Novom Sadu počinje jubilarni 50. Lorist

Na Novosadskom sajmu će od 3. do 8. oktobra biti održan jubilarni 50. „Lorist“, sajamska manifestacija koja pod ovim imenom objedinjuje međunarodne sajmove lova, ribolova, hortikulture, ekologije, turizma i sporta.

Posetiocima ovih sajmova predstaviće se više od 400 izlagača iz Austrije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Indije, Mađarske, Makedonije, Republike Srpske, Rumunije, Slovenije i Srbije. Njihovu ponudu obogatiće tematske izložbe, konferencije, predavanja i takmičenja, najavio je direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković, a prenosi „Politika“.

Sajmovi lova, ribolova, hortikulture i ekologije traju od 3. do 8. oktobra, sajmovi turizma i sporta od 5. do 7. oktobra, a Sajam konjarstva od 5. do 8. oktobra. Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma je po treći put zaredom Crna Gora.

Sajam lova, ribolova i sporta predstaviće se posetiocima veći broj izlagača na većem prostoru, kao i najveću ovogodišnju evropsku izložbu lovačkih trofeja, koja broji više od 500 eksponata iz Srbije. Po rečima direktorke “Vojvodinašuma” Marte Takač, to preduzeće će na Loristu proglasiti najbolje ribočuvare, organizovati 8. međunarodno takmičenje u oponašanju rike jelena “Zlatni rog”, biće priređeno i takmičenje u lovnom streličarstvu “Zelena strela” i Kup “Lorist” u gađanju glinenih golubova. “Vojvodinašume” nastupaju i na Sajmu turizma gde će promovisati lovni i eko-turizam.

Međunarodni sajam turizma će od ove godine izlagače iz različitih zemalja predstaviti po tematskim celinama, a destinacije će promovisati turističke organizacije regija, gradova i opština. Kulturni turizam predstaviće Arheološki institut iz Beograda postavkom “Putevima rimskih imperatora” i prikazom bogatstva Viminacijuma.

Sajam konjarstva i sersana dočekaće 90 rasnih grla iz BiH, Hrvatske, Mađarske, Makedonije i Srbije. Takmičenje u preskakanju prepona će se održati od 5. do 7. oktobra, kao i 13 drugih takmičenja u kojima će učestvovati oko 50 konja. Vozači zaprega će se nadmetati u vožnji dvoprega i četvoroprega 7. i 8. oktobra, dok su takmičenja u dresurnom jahanju planirana za nedelju, 8. oktobra.

Sajam turizma će biti i prilika i za pronalaženje posla. Ispred ulaza u halu “Master” biće postavljen štand Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), gde će posetioci moći da konkurišu za raspoloživa radna mesta u oblasti turizma, koja su ponudili i izlagači.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор