Počinje Sajam nautike, lova i ribolova

Na Beogradskom sajmu sutra počinje 39. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova na kojem će se u naredna tri dana predstaviti više desetina izlagača iz Srbije, Italije, Turske, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore.

Nautički program sa izlagačima ekskluzivnih jahti, glisera, čamaca, brodskih i vanbrodskih motora, nautičke i ostale opreme za sportove na vodi naći će se u hali 1, dok će se u hali 4 nalaziti oprema za lov i ribolov.

Pored tradicionalne berze polovnih plovila, na ovogodišnjem Sajmu nautike, lova i ribolova predstaviće se i poznate regate, rafting ture i drugi turistički potencijali voda Srbije. Programom manifestacije predviđene su i raznovrsne promocije, demonstracije i radionice, kao i stručna predavanja posvećena potencijalima nautičke privrede u Srbiji, izgradnji mreže marina, privezišta i prateće infrastrukture.

Na sajmu će se po prvi put predstaviti i Katedra za brodogradnju Mašinskog fakulteta sa svojom izložbom „Mala istorija srpske brodogradnje“, a JP Beogradska tvrđava će u okviru izložbe „Na palubi broda … na obali reke“ predstaviti vodiče po Dunavu iz 19. veka, geografske karte, slike brodova, plakate društava, novinske oglase i jelovnike sa brodova iz tog vremena.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор