Počeli sajmovi u Novom Sadu

made-in-germany-rs-sajam

Na Novosadskom sajmu je počeo 49. Međunarodni sajam lova, ribolova i sporta „LORIST“, u okviru kojeg će se do 2. oktobra predstaviti i 6. Sajam šumarstva, 23. Međunarodni sajam hortikulture, 24. Međunarodni sajam Eko-svet i 7. Međunarodni sajam konjarstva, dok se 49. Međunarodni sajam turizma završava sutra.

– LORIST iz godine u godinu pokazuje da nas je sve više, da se sve glasnije i sve dalje čuje za ove međunarodne priredbe koje objedinjuju izuzetno perspektivne oblasti privrede i života u Srbiji. To što ima dosta novih izlagača, čak 20% više nego prošle godine, potvrđuje da smo mi ne samo atraktivno tržište za promociju proizvoda i usluga, nego i vrlo pouzdan i uvažen partner za saradnju – rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Po njegovim rečima sve to govori da je Srbija stabilno, perspektivno i sigurno mesto za razvoj biznisa, posebno kada je u fokusu „zdravo i prirodno“, kao najcenjenije na globalnom tržištu. On je istakao da je Novi Sad sa razlogom centar ovih sajmova, jer, kako kaže, nema puno tako srećnih gradova koji imaju i reku, i planinu, i plodnu ravnicu, i još uvek ogroman neiskorišćen potencijal.

– Veliko interesovanje izlagača i posetilaca zapravo vraća onaj stari sjaj koji je LORIST imao tokom proteklih pet decenija. Pokrajinska Vlada je postavila, kao jedan od svojih važnijih ciljeva, i razvoj turizma, a tu svakako značajno mesto zauzima i lovni turizam – rekao je Đorđe Milićević, potpredsednik Pokrajinske vlade.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор