Sajmovi investicija i energetike u Novom Sadu

made-in-germany-rs-sajam

U Kongresnom centru Novosadskog sajma 28. i 29. oktobra biće održani „Međunarodni dani energetike i investicija“, koje organizuju Sajam, Centralno-evropski forum za razvoj i Sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine AP Vojvodine.

Direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković istakao je tim povodom da je Sajam u saradnji sa partnerima uspeo da unapredi izlagački i kongresni koncept i inovira Sajam investicija i Dane energetike.

– Ulaganjem u energetske potencijale doprinosi se ekonmskom razvoju zemlje, a učešće Mađarske, zemlje prijatelja, doprinelo je i višem međunarodnom nivou ove sajamske manifestacije. Nastup učesnika iz Mađarske koncipiran je kroz predstavljanje 17 kompanija i institucija iz oblasti energetske efikasnosti – najavo je Cvetković, a prenosi agencija „Tanjug“.

Nenad Stanković, pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine, ističe da su organizatori zajedničkim snagama obezbedili kvalitetne predavače i učesnike. Po njegovim rečima, u četvrtak će u okviru konferencije „Investicije u energetiku i infrastrukturu“, predstavnici šest opština potpisati ugovore za rekonstrukciju javne rasvete, u ukupnoj vrednosti od 22 miliona eura, a biće potpisani i ugovori o sufinansiranju projekata u poljoprivredi, vredni 7,7 miliona eura.

Kako je najavila predsednica upravnog odbora CEDEF-a Jovanka Arsić Karišić, tokom trajanja ova dva sajma biće održano više od 30 konferencija, radionica, seminara i direktnih sastanaka predstavnika kompanija.

– Na skupovima će biti više od 120 predavača, a učešće je potvrdilo 50 kompanija. Najavljeno je i prisustvo ambasadora Mađarske i Francuske, a kompanije učesnice imaće priliku da se u prezentacionom programu predstave posetiocima – rekla je Arsić Karišić i dodala da će biti organizovana i izložba mini hidroelektrana u Srbiji, koje su građene od 1900. godine do danas.

Radno vreme sajma je od 10 do 17 sati, a ulaz je besplatan.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор