Sajmovi lova, ribolova, sporta i turizma u Novom Sadu

made-in-germany-rs-lovacki-nozevi

U Novom Sadu će od 7. do 11. oktobra biti održan Međunarodni sajam lova, ribolova i sporta (LORIST) na kome će se pred posetiocima predstaviti više od 250 izlagača iz šest zemalja.

Direktor „Novosadskog sajma“, Slobodan Cvetković, najavljuje učešće proizvođača lovačke opreme i lovačkog oružja, kao i više od 20 izlagača ručno pravljenih proizvoda za lov i ribolov. Kako kaže, sajamska manifestacija je organizovana u tri segmenta: izložbeni, edukativni i zabavno atraktivni deo, jer je cilj organizatora da povećaju broj posetilaca ovog događaja, prenosi agencija „Tanjug“.

– U poslednjih nekoliko godina broj posetilaca je opadao, pa je tako sa 45.000 posetilaca u 2011. godini, broj u narednim godinama pao na 16.000 do 18.000 posetilaca – rekao je Cvetković i ukazao da je cilj organizatora da se taj trend zaustavi i da se krene uzlaznom linijom, a broj posetilaca poveća.

Sajam turizma u Novom Sadu je ove godine prebačen u jesenji termin i biće otvoren od 8. oktobra. Ovogodišnja zemlja – partner Sajma turizma je Crna Gora, a tom prilikom će po prvi put biti organizovan i Velenes i spa festival.

Savetnica direktora Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Vesna Lazović, istakla je da je za tu zemlju tržište Srbije veoma važno, jer je za srpske turiste Crna Gora jedna od omiljenih turističkih destinacija. Po zvaničnim statističkim podacima, Crnu Goru je tokom prethodne godine posetilo oko 300.000 turista iz Srbije, koji su otvarili više od dva miliona noćenja.

Na crnogorskom štandu biće predstavljene turističke agencije, lokalne turističke organizacije i predstavnici crnogorske turističke privrede, rekla je Lazović i naglasila da će drugog dana sajma biti organizovan susret gradonačelnika Budve i Novog Sada, dva grada pobratima. Zemlja partner spremila je i nagrade za posetioce, vikend odmor za dve osobe u nekom od crnogrskih turističkih centara.

U Kongresnom centru sajma 10. oktobra će po prvi put biti organizovan i Velnes i spa festival, najavila je urednica magazina „Turistički svet“, Ljiljana Rebonja, ukazavši da je ovaj vid turizma veoma perspektivan u budućnosti. Ona je naglasila da svetske procene govore da će do 2030. godine 22 posto svetskog BDP-a dolaziti upravo iz ovog vida turizma. Posetioci ovog festivala imaće priliku da uživaju u besplatnim masažama, degustacijama hrane, ali i da dobiju neophodne savete, naglasila je ona.

Organizatori najavljuju brojne nagrade za posetioce. Izvlačenje glavnih nagrada biće u subotu 10. oktobra u 16 sati, a utešne nagrade će biti izvlačene svakoga dana u 17 sati. Subota je takođe i porodični dan, kada će roditleji sa decom moći da uđu na sajam samo sa jednom kupljenom ulaznicom koja košta 300 dinara. Karte za grupne posete, penzionere i decu od sedam do 12 godina, koštaju 200 dinara.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор