Srbija na sajmu turizma u Štutgartu

made-in-germany-rs-sajam-turizma-stutgart

Na ovogodišnjem sajmu turizma “CMT” koji se u Štutgartu održava od 16. do 24. januara, Turistička organizacija Srbije (TOS) će predstaviti turističku ponudu naše zemlje, sa akcentom na vodeno blago, kulturu i gastronomiju.

U svom saopštenju TOS navodi da će na sajmu u Nemačkoj biti predstavljena celina turističke ponude Srbije, a pažnja posetilaca biće usmeravana kako na turističke kapacitete srpskih voda i kulturnu ponudu, tako i na kratkotrajne posete i odmore u srpskim gradovima, prvenstveno u Beogradu i Novom Sadu.

Takođe će biti predstavljene i turističke zanimljivosti duž toka Dunava, uključujući i Dunavsku biciklističku rutu, ponudu kamping i karavaning odmora, aktivan odmor u prirodi u kombinaciji sa seoskim turizmom, gastronomiju, kao i mnogobrojne turističke manifestacije koje se tradicionalno organizuju u Srbiji.

Na sajmu u Štutgartu TOS će se predstaviti zajedno sa turističkim organizacijama Zlatibora, Vojvodine i Novog Sada, uz posebnu promociju džez festivala “Nišvil”, dobitnika priznanja “Turistički cvet”.

Statistika govori da je Srbiju u periodu januar-novembar 2015. godine posetilo ukupno 57.990 nemačkih turista, što predstavlja blagi porast poseta od 2 procenta i nešto veći porast od 6 posto u noćenjima, u odnosu na isti period 2014. godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор