„Etihad“ zadovoljan odlukom nemačkog suda

made-in-germany-rs-etihad-airways-logo

Aviokompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), „Etihad ervejz“, pozdravila je odluku Višeg administrativnog suda u Lineburgu, kojom se menja ranija presuda, a kompaniji dozvoljava da u Nemačkoj nastavi obavljanje 26 od ukupno 31 kod-šer leta.

Reč je o konačnoj presudi u sporu oko kod-šer letova Etihada i „Er Berlina“, po kojoj je 26 od ukupno 31 leta zakonito, zbog čega će oni biti nastavljeni tokom cele zimske sezone, sve do 26. marta. Zajedno sa ostalih 50 odobrenih kod-šer letova, sada 76 od ukupno 81 leta ima konačno odobrenje, što je 94 posto zahtevanih odobrenja za letove. Preostalih pet letova za koje nije izdata dozvola, odnosi se na linije u domaćem avio-saobraćaju u Nemačkoj, saopštila je kompanija Etihad, koja je inače i strateški partner srpske aviokompanije „Er Srbija“.

Prema sudskoj interpretaciji Sporazuma između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Nemačke o vazdušnom saobraćaju, Etihad ervejz će moći da nastavi sa kod-šer letovima i po završetku zimske sezone.

– Zadovoljni smo odlukom koja potvrđuje 94 procenta kod-šer letova Etihad ervejza. Ova odluka je pobeda za korisnike usluga i konkurenciju u Nemačkoj. Etihad će ostati snažno posvećen svom strateškom partneru Er Berlinu i udvostručiti napore da obezbedi snažnu konkurentsku alternativu dominantnoj nemačkoj aviokompaniji „Lufthansa“ – poručio je Džejms Hogan, predsednik i generalni direktor kompanije Etihad ervejz.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор