I Jurovings odlazi iz Rusije

eurowings

Nemačka niskotarifna aviokompanija “Jurovings”, ćerka firma kompanije “Lufthanza”, povući će se krajem oktobra sa ruskog tržišta zbog ekonomskih razloga, odnosno zato što ruta nije ispunila visoka očekivanja kompanije.

Pozivajući se na izjavu predstavnika Jurovingsa, moskovski dnevnik “Komersant” navodi da se sada traže alternativna rešenja za putnike koji su kupili karte nemačkog avioprevoznika za predstojeću jesen-zima sezonu koja počinje u novembru, prenosi agencija “Tanjug”.

Jurovings je na liniji Moskva-Berlin počeo sa šest letova nedeljno u oktobru 2015. godine. Na rusko tržište kompanija je ušla nakon što su “Er Berlin”, Evropsko-skandinavski “Erlajns Sistem” (ESA) i “Etihad Ervejz” objavili da od januara 2016. ukidaju svoje letove za Rusiju. Pri tome je Er Berlin kao razlog napuštanja Rusije naveo pad tražnje.

Nagli pad tražnje za letovima između Nemačke i Rusije desio se pre dve godine, prvenstveno usled smanjenja tražnje u kategoriji poslovne klijentele, dok su turistička putovanja ostala relativno na istom nivou, prenosi Komersant izjavu Denisa Valejeva, predstavnika vebsajta za putovanja “poroshok.ru”.

Ruska industrija aviotransporta prolazi u poslednje vreme kroz težak period. Prema izveštaju ruske Savezne agencije za vazdušni saobraćaj, u 2015. godini avioputovanja iz Rusije u inostranstvo (izuzimajući bivše sovjetske republike) pala su za 18,6 posto, dok su međunarodni letovi stranih aviokompanija iz Moskve smanjeni za 17,6 posto. U prvoj polovini ove godine, međunarodnih letova iz Rusije manje je za gotovo 30 procenata, navodi se u tekstu Komersanta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор