Nemačke restrikcije za letove „Etihada“

made-in-germany-rs-etihad-airways-logo

Na osnovu presude nemačkog suda, od sredine januara avio-kompanije „Etihad ervejz“ i „Er Berlin“ neće moći da nastave sa kod-šer letovima na pojedinim rutama.

U drugoj najvećoj nemačkoj aviokompaniji Er Berlinu avioprevoznik iz Abu Dabija poseduje 29,2 posto udela, a ugovor o kod-šer letovima nemačkoj kompaniji donosi velike prihode, prenosi agencija „Asošiejted pres.

Sa druge strane, nemačka vlada tvrdi da pojedine rute, odnosno 31 ruta, nisu pokrivene ugovorom sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE). Nemačke vlasti su u oktobru produžile nastavak spornih kod-šer letova do 15. januara, uz poruku da se kompanijama ostavlja vreme da pronađu rešenje. Etihad je od administrativnog suda u Braunšvajgu tražio produženje dozvole do kraja marta, kada se završava zimski red letenja, ali je sud juče odbacio taj zahtev.

Nacionalni avioprevoznik iz Emirata, Etihad ervejz, inače i strateški partner srpske nacionalne aviokompanije „Er Srbije“, poručio je da je duboko razočaran današnjom odlukom nemačkog suda, zbog čega najavljuje podnošenje žalbe naredne nedelje, uz napomenu da će nastaviti sa realizacijom unapred rezervisanih putovanja.

U saopštenju Etihad ervejza kaže se da je ovom sudskom odlukom Nemačkoj naneta značajna društvena i ekonomska šteta.

„Povlačenje odobrenja za kod-šer letove na 29 linija u suštini smanjuje konkurenciju i izbor korisnika u Nemačkoj i izvan nje i uzrokuje neprijatnost za putnike. Uprkos tome, mi ćemo nastaviti da podržavamo partnersku avio-kompaniju Erberlin, da promovišemo konkurenciju i pružamo vrhunski proizvod i iskustvo putovanja“, kaže se u saopštenju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор