Suficit Jagodine 24 miliona $

made-in-germany-rs-jagodina

Privreda Jagodine je za devet meseci ove godine ostavrila spoljnotrgovinski suficit od 24 miliona dolara, po čemu, na osnovu broja stanovnika, prednjači među gradovima u Srbiji.

– Ja ne izgovaram reč deficit, a preko 30 godina sam privrednik. I sada kao čovek koji vodi Jagodinu, nikada nisam koristio termin deficit, već samo suficit. Kada bi svi gradovi u Srbiji i njihova privreda imali suficit, onda bi bio suficit i u budžetu Republike Srbije, bile bi veće penzije i plate, bilo bi mnogo bolje u Srbiji – poručio je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, a prenosi agencija „Tanjug“.

Prema podacima Regionalne privredne komore za Šumadiju i Pomoravlje, najveći izvoznici sa područja Jagodine su italijanska Fabrika za proizvodnju automobilskih cerada visoke klase “Confesioni Andrea Serbia”, Industrija kablova, italijanska Fabrika za proizvodnju kuhinjskog nameštaja “Mobil Turri” i Mesna industrija “Juhor”, koja je tokom poslednjih godinu dana uvećala izvoz u Rusku Federaciju za nekoliko puta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор