Jagodina ove godine ugostila 400.000 turista!

made-in-germany-rs-jagodina

Jagodinu je u ovoj godini posetilo 400.000 turista, svi hoteli su bili puni tokom leta, a slobodnih soba i apartmana nije bilo ni u privatnom smeštaju.

– Gledajući u kompletu, turizam je poboljšao životni standard građana, a Jagodini u ovom trenutku nedostaju hoteli, zbog čega pozivam zainteresovane investitore da dođu i prave hotele. Jagodina ima dve Industrijske zone, jednu na koridoru 10, gde je napravljeno pet fabrika i pravi se još tri, i Turističku industrijsku zonu u kompleksu „Đurđevo brdo“, koja je mnogo pomogla gradu – rekao je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma na promociji turističkog filma o ovom gradu, pod imenom: „Svuda pođi u Jagodinu obavezno dođi“.

On je objasnio da je u Jagodini prvo bio napravljen Zoo vrt, što je privuklo veći broj posetilaca, zatim je izgrađen Akva park, što je nekoliko puta povećalo broj gostiju, a zatim je napravljen i Muzej voštanih figura…

– Posle toga došao sam do zaključka da je tom kompleksu potreban i jedan savremeni veliki tržni centar, poput onih u Evropi. Imali smo dosta muka i problema da nađemo invstitora za tako nešto, ali smo ga našli i prošle godine u septembru otvoren je „Vivo“ šoping centar u kojem je zaposleno 300 mladih. Grad je u budžet inkasirao dva miliona eura po osnovu plaćenih komunalija i zemljišta, a svi lokali, njih oko 30, su izdati, uglavnom stranim kompanijama. Zatim smo napravili fontanu dugu 122 metra, a onda, za 30 dana, i jednistveni i jedini veštčaki vodopad na Balkanu i Evropi, zbog koga je svakoga dana ogroman broj turista dolazio i dolazi u Jagodinu – Istakao je Marković.

Po njegovim rečima, to se pokazalo kao prava investicaija, imajući u vidu da Srbija ima dobar geografski položaj, a posebno Jagodina koja je pored međunarodnog autoputa i železničke pruge. On je podsetio da je otvoreno i 30 do 40 tezgi za prodaju proizvoda starih zanata, da od turizma ogromnu korist imaju ugostitelji, da raste promet u prodavnicama…

– Turizam je kompletno poboljšao životni standard građana Jagodine, intenzivirao izgradnju stanova, putne i komunalne infrastrukture, povećao broj stanovnika i studenata na fakultetima – zaključio je Marković.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор