Jagodina neće ubirati porez na šume i njive

made-in-germany-rs-agromehanika-traktor

Poljoprivrednici u Jagodini u sledećoj godini neće plaćati porez na poljoprivredno i šumsko zemljište, odlučilo je Gradsko veće, a o ovoj odluci sada još treba da se izjasne odbornici Skupštine.

Jagodinski poljoprivrednici bili su oslobođenju ovog poreza tokom poslednjih šest godina, a u cilju prevazilaženja ekonomske krize i ublažavanja posledica krize. Ovakva odluka doneta je i za narednu godinu „zbog teške ekonomske situacije i radi stvaranja boljih uslova za razvoj poljoprivrede“, navodi se u obrazloženju Gradskog veća, koje je potpisao predsednik Ratko Stevanović.

Prema poslednjem popisu poljoprivrednih gazdinstava, u Jagodini ima 6.358 domaćinstava koja obrađuju 18.790 hektara zemljišta, prenosi agencija „Tanjug“.

Gradsko veće Jagodine donelo je odluku i da porez na imovinu u narednoj godini ostane na dosadašnjem nivou. Stopa poreza na imovinu na prava na nepokretnosti obeveznika koji vode poslovne knjige ostaće na nivou od 0,4 posto, dok stopa poreza na građevinsko zemljište za koje se ne vode poslovne knjige iznosi 0,3 posto.

Porez na imovinu će se obračunavati prema zonama i tržišnim cenama kvadratnog metra.
U prvoj zoni Jagodine cena kvadrata građevinskog zemljišta će iznositi 6.050 dinara, stanova i kuća 71.068 dinara, poslovnih zgrada i građevinskih objekata koji služe za obavljanje delatnosti 119.673 dinara, a garaža i garažnih mesta 25.751 dinara.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор