Jagodina i dalje ne naplaćuje porez na oranice

Odlukom gradske Skupštine i ove godine 6.358 poljoprivrednih domaćinastava u Jagodini neće morati da plati porez na poljoprivredno i šumsko zemljište.

Ova odluka je stupila na snagu 1. januara, a tiče se, kako pokazuju podaci poslednjeg popisa poljoprivrede, domaćinstava koja obrađuju ukupno 18.790 hektara zemljišta, rečeno je u Gradskoj upravi za budžet, finansije, privredu i poljoprivredu, a prenosi agencija „Tanjug“.

Razlozi za oslobađanje građana od poreza jesu teškoće koje prate ovu granu delatnosti, kao i težnja ka stvaranjem boljih uslova za razvoj poljoprivrede, stoji u obrazloženju lokalne samouprave.

– Kod poreza na poljoprivredno zemljište određivanje poreske stope od 0 posto smatra se opavdanim, tako da ovo zemljište neće biti oprezovano u 2018. godini, a zbog teške ekonomske situacije i stvaranja boljih uslova za razvoj poljoprivrede – kažu u opštini.

Iz istih razloga jagodinski poljoprivrednici su bili oslobođeni poreza na poljoprivredno i šumsko zemljište i tokom poslednjih osam godina.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор