Nemački „Hidro veb“ gradi fabriku u Jagodini

made-in-germany-rs-jagodina

Nemačka kompanija „Hidro veb“, koja se bavi proizvodnjom opreme za medicinu, građevinu i auto industriju, gradiće u Jagodini svoje proizvodne pogone i u tu investiciju uložiti 20 miliona eura.

U novoj fabrici će u dve faze biti zaposleno 100 radnika, a početak gradnje ovog objekta, veličine 4.000 kvadrata, planiran je za februar ili mart sledeće godine. Ugovor su potpisali gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović i vlasnik nemačke kompanije Andreas Hirš.

– „Andrea konfekcijoni“ će od nemačke kompanije kupovati asortiman za auto industriju, dok će drugi deo proizvodnje biti plasiran u Srbiji, a nešto će ići i u izvoz. Investitor ne taži ništa od države, tako da Srbija ne ulaže ni euro, dok će Grad Jagodina investitoru pokloniti lokaciju sa kompletnom infrastrukturom – objasnio je predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma i dodao da nemačka kompanija ima tržište u Evropi, što obezbeđuje sigurna radna mesta.

On je najavio da je za dolazak u Jagodinu zainteresovano još pet, šest investitora, kao i da će početkom naredne godine u ovom gradu dva dana boraviti velika delegacija kineskih privrednika, prenosi „Blic“.

– U Jagodini ćemo investirati u najmoderniju tehnologiju. Saradnja sa „Andrea konfekcioni“ nas je opredelila da dođemo u Srbiju. Smanjili smo troškove prevoza, a pogodnost su i niske cene struje i gradnje, lokacija koja obezbeđuje dobre veze sa mediteranskim zemljama, istočnom Evropom i Rusijom, kao i dobra saradnja Srbije i Kine. Pored auto industrije, razvijaćemo i proizvode za medicinsku i industriju nameštaja, kao i za građevinarstvo – istakao je Hirš i napomenuo da su veoma brzo dobili sve potrebne dozvole i odobrenja za svoju investicuju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор