Stiže vodovod u pančevačka sela

made-in-germany-rs-vodovod-radovi-put

U subotu je na više lokacija počela izgradnja 17 kilometara magistralnog vodovoda koji će u pančevačka sela Jabuka i Glogonj dovesti vodu iz gradskog vodovoda. U ovim selima će, prema planu, biti izgrađene i dve crpne stanice sa rezervoarima.

Radovi se izvode u okviru druge faze programa kreditiranja od strane nemačke „KfW“ banke, vrednog više od milion eura, a rok za izgradnju magistralnog vodovoda je pet meseci. Izvođač radova je preduzeće „Jedinstvo“ iz Užica, koje je do ovog posla stiglo preko međunarodnog tendera.

– Kada vodovod stigne do Jabuke i Glogonja, ostaće samo da se još Banatsko Novo Selo priključi na gradsku mrežu. Sa završetkom tih radova, sela na teritoriji grada Pančeva će dobiti zdravu i bakteriološki ispravnu vodu za piće – rekao je gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, a prenosi „RTV Pančevo“.

Direktor pančevačkog JKP „Vodovod i kanalizacija“ Aleksandar Radulović potvrđuje da je, sa tehničke strane gledišta, sada već sve spremno da voda iz gradskog vodovoda bude puštena u selo Kačarevci.

Sa izgradnjom pančevačkog magistralnog vodovoda biće završen i ceo projekat koji se u saradnji sa KfW bankom sprovodi još od 2006. godine. U tom periodu izgrađen je vodovod do sela Dolovo, rekonstruisana je vodovodna mreža u gradu Pančevu i nabavljena neophodna oprema. U različite projekte uloženo je oko 6 miliona eura, od čega je oko pola obezbeđeno iz donacija, a ostatak je kredit pod povoljnim uslovima.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор