Kruševac započinje sređivanje kanalizacije

Konzorcijum kompanija „Telekomunikacija“, „Jedinstvo Sevojno“ i „SADE Serbia CGTH“ i predstavnici JKP „Vodovod“ potpisali su prošle nedelje ugovor o izgradnji dela kanalizacionih kolektora u Kruševcu.

Izgradnja kanalizacionih kolektora realizuje se u okviru projekta „Program vodosnabdevanja i kanalizacije u opštinama srednje veličine u Srbiji – Program III“, uz podršku Nemačke razvojne banke (KfW).

Ugovorom vrednim 5,511 miliona eura obuhvaćeno je izvođenje radova na svim kolektorima za koje je obezbeđena građevinska dozvola, a izgradnja preostalih kolektora biće ugovorena nakon dobijanja dozvola za gradnju.

Radovima će biti obuhvaćena nabavka, isporuka i izgradnja gradskih kolektora, kanalizacionih mreža za naselja Modrica, Veliko Golovode, Lipovac i Pakašnica, u ukupnoj dužini od 31 km, kao i regulacija Garskog potoka u dužini od 1,5 km.

Po rečima direktora kruševačkog vodovoda Vladimira Milosavljevića, kanalizacionom mrežom će biti obuhvaćena što veća površina, kako bi se prikupila maksimalna količina otpadnih voda koje će biti sprovedene do postrojenja za prečišćavanje.

– Ovo je sistemsko rešenje kojim će grad Kruševac u najvećoj meri rešiti problem komunalnih i industrijskih otpadnih voda, pri čemu će se ispoštovati svi ekološki standardi. Ubuduće neće biti nekontrolisanog ispuštanja otpadnih voda u rečne tokove na teritoriji Kruševca i praktično će u reku Moravu oticati čista voda, čime se zatvara kompletan ciklus projekta, u skladu sa najmodernijim svetskim standardima – rekao je Milosavljević.

Rok za završetak radova na kanalizaciji u Kruševcu je 15 meseci od dana uvođenja izvođača u posao, a zvaničan početak radova se očekuje 4. januara naredne godine, navodi se na sajtu Grada.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор