Obnova vodovoda i kanalizacije u Vranju

otpadne_vode

Javno preduzeće “Vodovod” obnavlja vodovodnu i kanalizacionu mrežu u Vranju, a za tu, trenutno najveću investiciju u ovom gradu, vrednu 20 miliona eura, sredstva su obezbedile vlade Srbije i Nemačke, odnosno razvojne banke “KfW”.

– U kanalizacionu mrežu će biti investirano15 miliona eura, dok je za sistem gradskog vodosnabdevanja, odnosno “čistoj vodi”, namenjeno 5 miliona. U gradskoj vodovodnoj mreži treba zameniti azbestno-cementne cevi i izgraditi paralelni cevovod od brane Prvonek do gradske mreže. Do sada je na ovoj trasi završeno 2,5 od ukupno 3,4 kilometra paralelnog cevovoda – naveo je direktor Vodovoda Goran Đorđević.

On je objasnio da je počela izgradnja tri kolektora za prikupljanje otpadnih voda, do mesta gde je predviđena izgradnja postrojenja za njihovo prečišćavanje, a do kraja godine bi trebalo da bude završen i tender za izgradnju još dva takva kolektora, prenosi “B92”.

– Tender za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda trebalo bi da se raspiše u maju sledeće godine. Od 5 miliona eura namenjenih investicijama u čistu vodu, 2,2 miliona će biti uloženo u zamenu 17 kilometara azbestno-cementnih cevi u vodovodnoj mreži. Do sada je promenjeno 11 kilometara cevi, a od preostalih 6 prvo će se raditi 1,7 kilometara vodovoda u Vranjskoj Banji. Rok za potpunu zamenu starih cevi je jun sledeće godine – rekao je Đorđević.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор