Rekonstrukcija vodovoda u Jagodini uz pomoć Vlade Nemačke

made-in-germany-rs-vodovod-radovi-put

U jeku su radovi na rekonstrukciji jagodinske distributivne vodovodne mreže i magistralnog vodovoda, dužine 20 kilometara, koji se sa 4,5 miliona eura finansiraju preko Nemačke razvojne banke “KfW”.

– Zahvaljujući kreditno tehničkom aranžamanu Vlade Nemačke, Vlade Srbije, lokalne samouprave i JP “Standard”, sada ulazimo u završnu fazu rekonstrukcije cevovoda. Preduzeće „Telekomunikacije“ iz Blaca trebalo bi da radove završi u oktobru. Menjamo sve azbestne cevi nakon 50 godina, kako bismo dostigli jedan novi kvalitativni nivo snabdevanja vodom – objasnio je Dragan Lukić, generalni direktor JP „Standard“ koje upravlja gradskim vodovodom.

Po njegovim rečima, do sada je završeno oko 12 kilometara mreže, a ostalo je da se uradi još oko 10 kilometara da bi magistralni vodovodni prsten bio završen. Iako je grad raskopan, Lukić je poručio da će vrlo brzo sve deonice kuda je prošao vodovod biti sanirane.

– Pozvamo građane na strpljenje, jer se ovaj posao radi jednom u sto godina. Dobićemo 20 kilomatra novih cevi i novi kvalitet života što se tiče vodosnabdevanja u Jagodini. Nemačka razvojna banka “KfW” je odobrila izgradnju još tri bunara, tako da će ih biti 18, i bez obzira na najavljenu sušu Jagodina neće imati problema u snabdevanju vodom ove godine – rekao je Lukić.

Rekonstrukcija vodovoda u Jagodini deo je projekta „Vodosnabdevanje i kanalizacija u opštinama srednje veličine u Srbiji“, koji se osim u Jagodini sprovodi i u Leskovcu, Vranjnu, Aleksincu, Pirotu i Trsteniku. Ugovor za sve opštine vredan je 25 miliona eura, a vrednost projekta za Jagodinu iznosi 4,5 miliona eura, od čega 1,5 miliona eura predstavljaju donacije Vlade Nemačke.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор