„Agromehanika“ uz pomoć PKS izvozi na 24 tržišta

made-in-germany-rs-agromehanika-traktor

Domaća kompanija „Agromehanika“ uspela je da uz pomoć Privredne komore Srbije (PKS), ostvari izvoz na francusko, nemačko i češko tržište, a očekuje se i ulazak na mađarsko i grčko, objavljeno je na sajtu PKS.

Prilikom obilaska te kompanije u Boljevcu, predsednik PKS Marko Čadež je istakao da Agromehanika predstavlja danas pravi primer uspešne privatizacije, jer to preduzeće izvozi svoje proizvode na čak 24 inostrana tržišta, prenosi “eKapija”.

– Cilj PKS je bio da sa menadžmentom preduzeća razgovaramo kako kao komora dodatno možemo da im pomognemo da izađu na nova tržišta. Na Poslovnom forumu sa mađarskim kompanijama već smo dogovorili zajedničke aktivnosti. Mađarska je veliki kupac ovih proizvoda, zbog čega ćemo od 1. jula organizovati sastanke na temu izvoza agromehanike na tržište te zenlje – objasnio je Čadež i izrazio uverenje da će za ovu kompaniju uz pomoć PKS biti uspostavljena “nova mreža za uspešnije poslovanje“
.
Ivan Petrić, rukovodilac prodaje i marketinga preduzeća Agromehanika potvrdio je novinarima da ova kompanija bez saradnje sa PKS ne može da dopre do novih tržišta. Po njegovim rečima, zahvaljujući saradnji sa PKS, koja se odvija preko Regionalne komore u Zaječaru, u poslednje dve godine je ostvaren izvoz na francusko, nemačko i češko tržište, a sada se radi na osvajanju i mađarskog i grčkog tržišta.

Preduzeće Agromehanika je 2002. godine izašlo iz sastava “Industrije motora i traktora” (IMT), a 2007. godine je privatizovano. U 2012. godini je uspostavilo saradnju sa „Sonalika“ grupom iz Indije na polju distribucije i proizvodnje „Solis“ traktora.

Ova domaća kompanija sada zapošljava oko 250 visokoobučenih radnika, a više od 70 posto svoje ukupne proizvodnje izvozi u 24 zemlje. Proizvodni program Agromehanike obuhvata priključke za traktore, samohodne mašine i „Solis“ traktore. U januaru sledeće godine kompanija očekuje završetak investicionog ciklusa u novo postrojenje i opremu, vredno deset miliona eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор