Goša i GIZ nastavljaju odličnu saradnju

Varioc

U Institutu „Goša“ je tokom novembra nastavljena edukacija nastavnika u okviru projekta „Reforma srednjeg stručnog obrazovanja“, finansiranog od strane nemačke vlade, a koji sprovode srpsko Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Nemačka organizacija za međunarodnu tehničku saradnju „GIZ“.

Ovom prilikom organizovana je obuka zavarivanja za 17 nastavnika tehničkih i mašinskih srednjih škola iz Zemuna, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Niša, Vlasotinca, Vladičinog Hana i Guče, prenosi „eKapija“.

Projekat predstavlja podršku reformi srednjeg stručnog obrazovanja u Srbiji i uvođenju dualnog obrazovanja u srednje stručne škole. Želja je da se u privredi poveća stepen primene usvojenog znanja, ali i da se prioritet da primeni nauke, istraživanju, razvoju i inovacijama.

Program edukacije za nastavnike sastojao se od teoretskog i praktičnog dela koji se realizovao u Gošinom Centru za zavarivanje u Smederevskoj Palanci. Po rečima projektnog menadžera Ivana Stojanovića, stepen i kvalitet nastave i usvojenog znanja na ovom seminaru na zavidnom je nivou, što je Institut Goša i kvalifikovalo da i ove godine nastavi uspešnu saradnju sa nemačkim GIZ-om.

Iz Goše javljaju da je u njihovom Institutu u toku i obuka „Podsticanje zapošljavanja mladih“, kao još jedan od projekata nemačko-srpske razvojne saradnje. Obuka je počela početkom septembra, trajaće do kraja godine, a pohađa je 12 kandidata iz Sremskog, Južnobanatskog, Niškog i Jablaničkog okruga.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор