Stručnjaci “SLV Mannhejma” u Goša Institutu

Varioc

Predstavnici nemačkog Instituta za zavarivanje “SLV Mannhejm” i Nemačke organizacije za međunarodnu tehničku saradnju (GIZ) posetili su 12. maja Institut Goša u Beogradu i Smederevskoj Palanci, radi dogovora o nastavku dobre saradnje.

Tokom ove posete istaknut je visok stepen kompatibilnosti programa i tehnologija obrazovanja zavarivačkog kadra kao osnovnih preduslova za moguću dalju saradnju u pocesu uvođenja programa dualnog obrazovanja u obrazovni sistem Republike Srbije, prenosi „eKapija“.

Takođe je ocenjeno da dve naučno-istraživačke ustanove imaju velike mogućnosti da rade na zajedničkim projektima u Srbiji i na trećim tržištima, pa se u narednom periodu očekuje konkretizacija dogovorenog, potpisivanjem ugovora o namerama između ove dve institucije, što će učvrstiti već dobru međusobnu saradnju.

U martu ove godine delegacija Instituta Goša je u saradnji sa nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) posetila Institut za zavarivanje “SLV Mannheim” i Institut “GSI SLV” iz Duisburga, odnosno trening centar za obuku zavarivača, podsećaju u institutu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор