Odlični godišnji rezultati Boša u Srbiji

made-in-germany-rs-bosch-logo2

Prema rečima direktorke kompanije „Boš Srbija“ Jovanke Jovanović, Boš grupa je u Srbiji u 2015. godini postigla izuzetne rezultate. Ukupna prodaja i broj zaposlenih su više nego udvostručeni, a planom za sledeću godinu obuhvaćeno je i zapošljavanje novih stručnjaka iz oblasti IT tehnologija.

Boš grupacija je u protekloj godini prihodovala čak 94 miliona eura, a osim rasta prodaje za 131 procenat, nemačka korporacija, koja u Pećincima ima svoju fabriku, povećala je i broj svojih zaposlenih za čak 140 posto.

– Očekivanja za ovu godinu su još veća. Planiramo da otprilike udvostručimo ukupan prihod, a broj zaposlenih će dostići nivo od 1.300 radnika, što predstavlja 60 posto rasta u odnosu na prethodnu godinu – rekla je na godišnjoj konferenciji za medije Jovanka Jovanović, direktorka Boš Srbije, a prenosi „Stidio B“.

Ona je tom prilikom naglasila da je grupacija posebno ponosna na svoju fabriku u Pećincima, koja je imala uspešan razvoj, nove projekte i ulaganja u opremu, ali je, kako kaže, možda najvažnije ulaganje bilo upravo u ljude koji za njih rade.

– U prošloj godini kroz različite vrste treninga je prošlo 65 posto naših zaposlenih. Uveden je i projekat dualnog obrazovanja, koji je pokrenut sa srednjom školom u Pećincima. Studentska praksa se već godinama neguje u ovoj kompaniji, a u Srbiji je, kao i na globalnom nivou, u fokusu zapošljavanje IT stručnjaka. Za najbolje diplomce ćemo obezbediti stipendije za rad na određenim projektima, pa će zapošljavanje IT stručnjaka posebno biti u fokusu Boša Srbije u toku ove godine – rekla je Jovanovićeva.

Generalni direktor kompanije za Adria region Havijer Gonzales Pareja kaže da su izuzetno zadovoljni poslovanjem Boša u Srbiji.

– Mi smo izuzetno zadovoljni sa rezultatima koje Boš Srbija postiže i kada je u pitanju prodaja i broj radnih mesta. Naša očekivanja u budućnosti su da konsolidujemo fabriku i da ona povećava proizvodnju u okviru Boš grupe – rekao je Pareja.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор