Nova ulaganja Boša u Srbiji

Nemačka „Bosch grupa“ je u Srbiji dostigla osmo mesto na listi 15 najvećih izvoznika. Dosadašnja ulaganja Boša iznose više od 52 miliona eura, a njena fabrika za proizvodnju sistema brisača u Pećincima nastavlja da beleži stalan rast od otvaranja pre pet godina.

– U godinama koje dolaze očekujemo da nastavimo razvoj u Srbiji, zbog čega smo značajno uvećali ulaganja u proizvodne kapacitete, u aktivnosti u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija i povećanje broja zaposlenih. Širenje programa dualnog obrazovanja biće jedan od naših prioriteta naredne godine – rekla je generalna direktorka Boša u Srbiji Jovanka Jovanović.

Ona je najavila nove investicije u proširenje Centra za istraživanje i razvoj, kao i izgradnju nove kantine i novih poslovnih prostorija, prenosi „eKapija“.

U prošloj godini Boš je u Srbiji ostvario prihod od 20,7 milijardi dinara, ili 168,2 miliona eura, uključujući tu i interne isporuke povezanim preduzećima. Prodaja trećim licima u 2016. iznosila je 4,7 milijardi dinara, odnosno 38,4 miliona eura.

Bošova fabrika u Pećincima isporučuje 70 različitih tipova sistema brisača za 16 kupaca i zapošljava više od 1.000 saradnika, što je broj koji je za manje od tri godine utrostručen. U narednom periodu Boš u Srbiji očekuje dalji nastavak rasta.

Na nedavno održanoj konferenciji za javnost rečeno je da se Boš fokusirao na razvoj sektora Mobility i Internet of Things, zbog čega su im potrebni mladi IT stručnjaci. Kompanija je 2015. u Srbiji otvorila dva nova IT odeljenja za podršku poslovnim divizijama Mobility Solutions (Automotive) i Električni ručni alati, koja kontinuirano šire asortiman svojih usluga.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор