Boš duplira radnike u Srbiji i uvodi 3. smenu

made-in-germany-rs-bosch-logo2

Nemačka kompanija „Boš“ planira da do kraja godine gotovo duplira broj svojih radnika u Srbiji, a s tim u vezi, u planu je i uvođenje treće smene u fabrici u Pećincima.

Jovanka Jovanović, generalna direktorka Boša u Srbiji najavila je u Beogradu na godišnjoj konferenciji za novinare, da će ukupan broj zaposlenih u kompaniji dostići 600. Ona je rekla da je na kraju 2014. godine Boš zapošljavao 334 radnika, što je za 70 procenata više nego na kraju 2013. godine.

– Najveći broj novozaposlenih radnika ove godine posao će dobiti u Bošovoj fabrici za proizvodnju sistema brisača u Pećincima, zahvaljujući proširenju kapaciteta i instaliranju novih proizvodnih linija. Fabrika trenutno radi u dve smene, a planiramo da počne da radi u tri. Dvadesetak novih radnika biće zaposleno i u centrali kompanije u Beogradu, u okviru drugog segmenta rada Boša u Srbiji, a to je opsluživanje i prodaja celokupnog asortimana naše grupacije – najavila je Jovanovićeva.

Ona je takođe istakla da se Boš u Srbiji razvija i u segmentu informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT), navodeći da je Beograd samo jedan od četiri centra cele Boš grupe, u kojima inženjeri rade na izradi softvera, a koji će biti primenjen na rešenja u celokupnoj Bošovoj grupaciji. Po njenim rečima, taj segment poslovanja nastaviće da se razvija, pa će i na tim poslovima do kraja ove godine biti zaposleno još 25 novih ljudi.

– Poslovanje naše kompanije beleži snažan rast. Boš u Srbiji ima fabriku za proizvodnju sistema brisača, a bavi se i prodajom proizvoda cele Boš grupe. U prošloj godini u poslovanju Boša u Srbiji ostvaren rast prihoda za 38 posto, na nešto više od 40 miliona eura – navela je
Jovanovićeva podsećajući i na doprinos Boša u razvijanju koncepta dualnog obrazovanja u Srbiji, navodeći da su u saradnji sa tehničkom školom u pećincima opremili kabinete za učenike, koji će po završetku trogodišnjeg školovanja odmah dobiti posao u fabrici.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор