Simens i EPS grade trafostanicu u Beogradu

made-in-germany-rs-siemens-minhen

Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ i nemačka kompanija „Simens“ potpisali su ugovor za izgradnju trafostanice kod Autokomande u Beogradu, a vrednost ovog projekta iznosi 7,67 miliona eura.

Ugovor za gradnju ovog veoma važnog elektroenergetskog objekta, koji bi trebalo da bude gotov za dve godine, potpisali su v.d. direktora EPS-a Milorad Grčić i generalni direktor Simensa u Srbiji Udo Ajhlinger, prenosi agencija „Tanjug“.

– Ovo je početak izgradnje jedne od najvažnijih trafostanica u Beogradu, odnosno realizacije projekta koji je godinama na čekanju. Nova trafostanica će rasteretiti postojeću mrežu i obezbediti sigurnije i bolje snabdevanje potrošača. Njome se osigurava deo grada gde su smeštene ambasade i dva najveća srpska fudbalska stadiona, a u blizini je i nova železnička stanica. Sa ovom trafostanicom takođe se stvaraju uslovi za nastavak realizacije projekta „Beograd na vodi” – objasnio je Grčić i dodao da će ovaj objekat imati najmoderniju opremu.

Po rečima generalnog direktora Simensa Uda Ajhlingera, ovo je samo jedan u nizu projekata EPS-a, koji ima za cilj modernizaciju svih sistema. On je potvrdio da će se u naredne dve godine završiti ovaj projekat i najavio da je moguće da će se nastaviti i sa novim sličnim projektima. Direktor Simensa je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što je ova kompanija u prilici da doprinese društvu i obezbedi stabilnijiu i moderniju mrežu u prestonici.

Objekat buduće trafostanice površine je 3.945 kvadratnih metara na tri sprata sa pratećim poslovnim prostorom. Uz kompaniju „Simens“, kao nosioca posla, na njenoj izgradnji će raditi i beogradske firme „M enterijer gradnja“ i „Elektroizgradnja“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор