“Messer Tehnogas” edukuje beogradske mašince

Varioc

Edukativna predavanja na temu “Zavarivanje i zavarene konstrukcije” koja su tokom šest dana organizovali kompanija “Messer Tehnogas” i Mašinski fakultet u Beogradu, pobudila su veliku pažnju stručne javnosti i studenata.

– Saradnja Messer Tehnogasa i Mašinskog fakulteta uspešno traje već 10 godina i nadamo se da će se tako i nastaviti. Želja naše kompanije je bila da pomognemo u praktičnom delu nastave i da svojim donacijama podignemo kvalitet edukacije – objasnio je Dušan Batalo, rukovodilac prodaje opreme za zavarivanje, mašina za rezanje metala i “CASTOLIN” proizvodnog programa.

Tokom ovog ciklusa predavanja predstavljeni su moduli: Zavarivanje i zavarene konstrukcije, HVOF metalizacija – Inovativni pristup u rešavanju problema, oprema, a nakon toga i radovi studenata primenjeni u industrijskoj praksi, prenosi “eKapija”.

Kompanija “Messer Tehnogas” najveći je pokrovitelj smera Zavarivanje i zavarene konstrukcije na Mašinskom fakultetu u Beogradu, u okviru koga stipendira najbolje studente, a nedavno je donirala fakultetu opremu za zavarivanje, neophodnu u praktičnom obrazovanju studenata.

“Messer Tehnogas” je od 1997. godine deo nemačke “Messer Group”, a na teritoriji Srbije je vodeća kompanija za proizvodnju i promet industrijskih, medicinskih i specijalnih gasova i prateće opreme, kao i opreme za sečenje i zavarivanje.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор