GIZ i Institut Goša organizovali seminar o zavarivanju

made-in-germany-rs-giz

Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ i Institut “Goša” iz Beograda organizovali su prošlog meseca kurs „Metode zavarivanja – teorijska i praktična nastava“ za 21 nastavnika iz sedam srpskih škola.

Na seminaru za potrebe nastavničkog kadra u oblasti zavarivanja, u potpunosti finansiranog od strane GIZ-a, učestvovale su škole iz Kraljeva, Obrenovca, Subotice, Kragujevca, Mladenovca, Požege, Lazarevca i Pećinaca, navodi se u saopštenju organizatora, a prenosi “eKapija”.

“Na seminaru smo stekli veoma korisna i praktična znanja, zahvaljujući predavačima i instruktorima Instituta Goša. Ako je moguće, bar jednom godišnje bi trebalo organizovati ovakve susrete, kako bi se nastavnici upoznali sa novim tehnologijama u zavarivanju, i neposredno realizovali ono što je naučeno u teoriji”, predlaže se u jednom od mnogobrojnih komentara iz ankete Instituta Goša, sprovedene nakon seminara.

Uz pohvale za organizaciju i stručnost instruktora i predavača Instituta Goša, posebno je pozitivno ocenjena oprema na kojoj je izvođena praktična nastava. Sugestije su, da sledeći sličan projekat ima veći broj časova u delu vizuelne kontrole zavarenih spojeva, kako bi se napravila bolja procena.

Ovaj projekat podrška je reformi obrazovnog sistema u Srbiji u 2016. godini i dualnom obrazovanju, odnosno namerama da se poveća stepen primene usvojenog znanja u privredi, kao i da se prioritet usmeri na nauku, istraživanje, razvoj i inovacije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор