Profit Dojče telekoma veći za 13,5 %

made-in-germany-rs-deutsche-telekom

U drugom tromesečju ove godine nemački telekomunikacioni operater “Dojče telekom” zabeležio je rast svog bruto profita od 13,5 procenata, pre svega zahvaljujući rezultatima svojih poslovnih aktivnosti u SAD.

Bruto operativni profit (Ebitda) nemačke kompanije dostigao je u drugom kvartalu iznos od 5,03 milijarde eura, zbog čega je premašio očekivanja analitičara, koja su predviđala 4,95 milijarde eura, prenosi agencija “Rojters”.

U posmatranom periodu prihod Dojče telekoma povećan je za 15,3 posto, na 17,428 milijardi eura, što je takođe iznad projekcija analitičara od 17,021 milijardu eura. I neto profit kompanije je povećan za 0,1 posto, na 712 miliona eura.

“Ti-mobajl US”, američki ogranak Dojče telekoma, u kome nemački operater ima 65,7 posto kapitala, prošle sedmice je objavio svoje poslovne rezultate koji su veći od očekivanih, zbog čega je po drugi put ove godine povećao godišnje predviđanje broja novih pretplatnika.

U drugom tromesečju ove godine američki operater je dao najveći doprinos prihodima Dojče telekoma, zbog čega nemački telekomunikacioni gigant za celu ovu godinu i dalje predviđa da će Ebitda ostvariti nivo od 18,3 milijarde eura, ne računajući tu valutne efekte.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор