Leoni gradi u Nišu svoju treću fabriku

Nemačka kompanija „Leoni“ danas je u Nišu počela da gradi svoju treću fabriku u Srbiji. Novi fabrički pogon za proizvodnju automobilskih kablova vredeće 22 miliona eura, a u njemu će posao naći 2.200 radnika.

Nova Leonijeva fabrika će u prvoj fazi imati 15.000 kvadratnih metara prostora, a po završetku svih radova raspolagaće sa 25.000 kvadrata. Planirano je da fabrika bude izgrađena do 1. jula ove godine, a da proizvodnja počne u avgustu, prenosi agencija „Beta“.

Polaganju kamen-temeljca za treću fabriku Leonija u Srbiji prisustvovali su premijer Aleksandar Vučić, direktor kompanije „Leoni Srbija“ Klemens Saks, izvršni potpredsednik Leonija Ralf Maus, ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Leoni u Srbiji posluje od 2009. godine, a ima pogone u Prokuplju i Doljevcu. Ova kompanija spada u grupu stranih investitora u Srbiji koji će za zapošljavanje novih radnika dobiti državne subvencije. Vlada Srbije je do sada toj kompaniji dala 31 milion eura različitih subvencija.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор