Leoni na leto gradi fabriku u Kraljevu

Nemačka kompanija Leoni će u Kraljevu na leto početi gradnju svoje četvrte fabrike za proizvodnju automobilskih kablova u Srbiji, vredne preko 60 miliona eura, u kojoj će posla biti za gotovo 5.000 novih radnika.

Prilikom obilaska Leonijevog pogona u Nišu, generalni direktor nemačke kompanije za Srbiju Klemens Saks je rekao da je planirano da pogon bude izgrađen krajem 2019. godine, odnosno početkom 2020. On je objasnio da će fabrika u Kraljevu imati 45.000 kvadratnih metara i da će se u njoj proizvoditi kablovi za automobile “Mercedes”.

– Naš pogon u Nišu će do kraja godine biti kompletno opremljen i raditi punim kapacitetom. U Nišu danas upošljavamo nešto više od 1.000 ljudi, a do kraja 2019. godine ovde će raditi svih planiranih 2.200 radnika – rekao je Saks, a prenosi agencija “Beta”.

On je dodao da Leoni u Srbiji posluje od 2009. godine i da u svojim fabrikama u Prokuplju, Malošištu i Nišu trenutno zapošljava ukupno 6.000 radnika.

– U porodicama naših radnika je prethodnih godina rođeno 650 beba, a to je značajan doprinos natalitetu u ovom delu zemlje – rekao je Saks i istakao da su u kompaniji izuzetno zadovoljni svojim radnicima u Srbiji i njihovim rezultatima, kao i saradnjom sa državom, lokalnim samoupravama i Nacionalnom službom za zapošljavanje.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор