Leoni se sprema da gradi fabriku u Kraljevu

U Kraljevu je po hitnom postupku u petak sazvana vanredna sednica Skupštine grada na kojoj se raspravljalo o izmenama generalnog urbanističkog plana i uređenju lokacije za izgradnju nove fabrika nemačke kompanije “Leoni”, javlja “RTS”.

Nemački investitor najavljuje da će u novoj fabrici u Kraljevu zaposliti 4.000 radnika, a gradnja prvog pogona za proizvodnju automobilskih kablova i instalacija u ovom gradu trebalo bi da bude završena do kraja decembra ove godine, dok bi prvi radnici započeli sa proizvodnjom naredne godine.

Nova Leonijeva fabrika će se graditi na Ratarskom imanju površine oko 13 hekatara, koje sada služi kao poljoprivredna parcela, odnosno, kao ekonomsko dobro Poljoprivredne škole.

U Kraljevu je vanredna sednica skupštine grada sazvana sa samo jednom tačkom dnevnog reda, a to je Izmena plana generalne regulacije Ratarskog imanja – Grdice, koju je dostavilo Odeljenje za urbanizam i stambeno komunalne delatnosti.

Nemački Leoni svoje fabrike u Srbiji ima u Nišu, Prokuplju i Boljevcu, gde zapošljava blizu 6.000 radnika. U planu kompanije je da do 2020. godine u Kraljevu završi gradnju fabrike od ukupno 60.000 kvadratnih metara.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор