Deset srpskih vinarija na sajmu u Diseldorfu

Na trodnevnom Međunarodnom sajmu vina i alkoholnih pića „ProWein 2018“, koji danas počinje u Diseldorfu, predstaviće se i deset kompanija iz Srbije.

Domaći izlagači će posetiocima ove prestižne manifestacije ponuditi svoje proizvode, a biće u prilici i da unaprede postojeće i ostvare nove poslovne kontakte i ugovore plasman svojih vina i rakija na nova tržišta, navodi se u saopštenju organizatora, Privredne komore Srbije (PKS) i Razvojne agencije Srbije (RAS).

Iz Komore poručuju da će učešće srpskih vinarija na jednoj od najuglednijih i najznačajnijih međunarodnih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi i svetu, direktno doprineti kvalitetnijem pozicioniranju naših brendova i ukupnom izvozu zemlje.

U okviru nacionalnog štanda Srbije, na sajmu u Diseldorfu će se predstaviti firme: “JIT-Inježenjering agro” i “PP Erdevik” iz Erdevika, “Vinarija Aleksandrović” iz Topole, “Vinarija Lastar” iz Rekovca”, “Vinarija Zvonko Bogdan” iz Subotice, “Vino Budimir” iz Aleksandrovca”, “Rubin” iz Kruševca”, “Vinarija Aleksić” iz Vranja”, “Vinarija Despotika” iz Smederevske Palanke i “Vinarija Virtus” iz Žabara”.

Sajam „ProWein“ u Diseldorfu godišnje poseti oko 56 hiljada posetilaca iz više od 120 zemalja. To je jedna je od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi, na kojoj se susreću proizvođači, distributeri i predstavnici vodećih maloprodajnih lanaca.

Posetioci ovogodišnje manifestacije imaće priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 6.250 izlagača iz 59 zemalja sveta, najavljuju iz PKS.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор