Vinarija „Aleksić“ najbolja u Srbiji!

made-in-germany-rs-vino-vinograd

Prva i jedina ženska vinarija na Balkanu, vinarija „Aleksić“ iz Vranja, osvojila je na najvećem svetskom takmičenju vina, „AWC Vienna 2015“, Trofej za najbolju nacionalnu vinariju.

Na ovom prestižnom takmičenju sa strogo definisanim pravilima „slepog“ degustiranja i ocenjivanja od strane internacionalnih enologa, somelijera, gastronoma i vinskih novinara, ove godine je bilo testirano ukupno 11.611 vina 1.700 proizvođača iz 40 zemalja sveta.

Osim Trofeja kojim je krunisan uspeh u Beču, vinarija „Aleksić“ je u izuzetno jakoj konkurenciji osvojila čak sedam medalja, od čega dve zlatne za „limited“ serije „Bonaca“ 2013. („šardone“ 100%, barik) i „Kardaš“ 2011. („kaberne sovinjon“ 100%), kao i pet srebrnih medalja, čime je zaslužila titulu najbolje srpske vinarije.

Po rečima Dragane Janjić, suvlasnice vranjske vinarije, takmičenje u Austriji stiglo je u vreme kada vinarija „Aleksić“ plasira novu berbu na tržište, zbog čega je u Beč poslat gotovo kompletan portfolio. Izostao je samo vranac „Amanet“, koji je već dobitnik srebra na „Dekanteru“, čime mu je potvrđen visok kvalitet.

– Ponosni smo na postignuti uspeh, jer ga zbog veoma jake konkurencije nismo očekivali. Poseban izazov su nam bila bela i rose vina iz 2014. godine, zbog nepogodnih vremenskih prilika i poplava, međutim, i ta su vina dobitnci srebrnih medalja. Nagrada je znak da smo na dobrom putu, da se naša energija, trud i znanje koje ulažemo isplatilo. Sa druge strane, to je i podstrek da budemo još bolji, a naše vreme tek dolazi – kaže Janjićeva.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор