Sutra počinje prvi palićki Vinski maraton

Na Paliću se od 22. do 24. septembra po prvi put u Srbiji održava Vinski maraton, manifestacija koja će, uz trčanje, rekreaciju i dobru muziku, posetioce upoznati sa procesom proizvodnje izvanrednih vina toga kraja.

S obzirom na to da se na Paliću nalaze neke od najboljih vinarija u našoj zemlji, posetioci će moći da uživaju u njihovim aromama uz vrhunsku domaću hranu karakterističnu za vojvođansko podneblje.

Za posetioce će tokom tri dana festivala biti organizovane Vinska trka u dužini od 21,1 km i Trka uživanja od 6 km kroz palićke vinograde, ali i bogat zabavni program, interesantna takmičenja i vinske ture, navodi se u saopštenju organizatora.

U okviru Degustacione zone na Velikoj terasi biće predstavljene vinarije učesnice festivala, pa će posetioci moći da degustiraju najbolja lokalna vina, sireve i gurmanske specijalitete. Uz to će biti održane i vinske radionice na teme: „Šta treba znati o vinu“, „Vinski bonton“, „Slaganje hrane i vina“ i „Tipična vina iz okoline Palića i regiona“.

Planirane su i zabavne trke u kotrljanju buradi i trke s punim čašama vina, a predviđena je i vožnja Vinskim brodom po jezeru uz zvuke tamburice, a pobednike svih ovih takmičenja očekuju zanimljive nagrade.

Vinske trke su već godinama veoma popularne u mnogim vinskim regijama u svetu, gde privlače veliki broj gostiju, a upravo je palićka regija jedna od najrazvijenijih takvih u Srbiji.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор