Sutra počinje Sajam sporta

U hali 1 Beogradskog sajma će od 24. do 26. novembra biti održan šesti Međunarodni sajam sporta, koji organizuje Sportski savez Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta.

Pod sloganom „Srbija, zemlja sporta“ na Sajmu će se okupiti 150 teritorijalnih sportskih saveza i 87 nacionalnih granskih sportskih saveza, kao i predstavnici drugih značajnih sportskih institucija u našoj zemlji.

– Tokom tri dana Sajma podsetićemo se sjajnih sportskih rezultata koje je Srbija ostvarila u ovoj godini, promovisaćemo sport, predstaviti nove veštine, edukovati se, ali i zabaviti. Sajam sporta iz godine u godinu raste i potvrđuje status vodeće sportske manifestacije u regionu, i nestrpljivi smo da ove godine to i opravdamo – rekao je direktor Sajma sporta Nemanja Svjetličić, a prenosi „eKapija“.

Na Sajmu sporta predstaviće se i Paraolimpijski i Olimpijski komitet Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta, Antidoping agencija, beogradski Sportski savez i Sekretarijat za omladinu i sport, Sekretarijat za omladinu i sport i Sportski savez Vojvodine, kao i Sportski savez Kosova i Metohije.

Posetiocima Sajma sporta svoju ponudu predstaviće i mnogobrojni proizvođači i distributeri sportske opreme, ishrane i suplemenata, a svoj izložbeni prostor imaće i sektor posvećen sportskom oporavku i rehabilitacije sportista.

Posetiocima će na raposlaganju biti 20 terena za aktivaciju, poligon za atletiku i kros fit, trambolina, ski skakaonica, tatami za borilačke sportove, teretana i još mnogo toga, dok će Zavod za sport i medicinu obezbediti besplatne lekarske preglede. U program Sajma uključeni su i besplatni stručni seminari, predavanja i radionice na temu sporta.

Radno vreme Sajma sporta je od 10 do 19 sati, a ulaz je besplatan.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор