U Aleksandrovcu počeli dani grožđa i vina

Juče je u Aleksandrovcu počela 54. Župska berba, tradicionalna festivalska manifestacija posvećena grožđu, vinu i vinogradarima, koja će trajati do 25. septembra.

Uz degustaciju, druženje i pesmu u čuvenoj Vinskoj ulici, više od 60 vinara Župskog vinogorja predstaviće najbolja vina, grožđe i druge svoje proizvode koje će brojnim gostima iz Srbije, regiona i Evrope ponuditi po akcijskim cenama, prenosi „b92“.

U okviru ovog festivala, koji pored turističkog ima i kulturološki značaj, u Muzeju vinarstva i vinogradarstva, kao i u Zavičajnom muzeju Župe i ove godine će biti organizovana brojna književna takmičenja i besede, izložbe i dečije predstave, a Župa će ponovo biti domaćin i Međunarodnog festivala folklora.

U okviru muzičkog programa nastupiće renomirani izvođači različitih muzičkih stilova, dok će tokom sva četiri dana manifestacije, iz fontane vina u centru Aleksandrovca umesto vode teći crveno župsko vino, simbol ljudskog rađanja i trajanja.

Organizatori 54. Župske berbe očekuju da će festival ove godine oboriti rekord u poseti i ugostiti više stotina hiljada posetilaca.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор