U Novom Sadu počinje Festival vina

Na novosadskom Trgu slobode sutra počinje „Interfest“, trodnevni Međunarodni festival vina, javlja „Radio 021“.

Posetioci 15. po redu festivala vina u Novom Sadu imaće priliku da probaju više od 500 različitih vina iz više od sto podruma, a manifestacija će obilovati i raznovrsnim pratećim programom koji uključuje stručne radionice i panele, kao i bogat muzički program.

Direktorka festivala Nataša Budisavljević Radišić najavljuje da će muzički program na Trgu slobode prvog i drugog dana početi u 20 sati, dok će poslednjeg dana muzika početi u 19:30. Posetioce festivala uglavnom će zabavljati tamburaški orkestri, ali i izvođači klasične, filmske i moderne pop-rok muzike.

Tradicionalna degustacija vina biće posvećena pobednicima ovogodišnjih prestižnih takmičenja Decanter World Wine Awards (London) i Balkans International Wine Competition (Sofija). Uz priču o tome kako se gradi kvalitet i dostiže uspeh, kao i na koji način se vrši ocenjivanje, posetioci će degustirati šest vrhunskih srpskih vina koja i pored velike konkurencije osvajaju tržišta Evrope i sveta.

Na ovogodišnjem Interfestu biće predstavljen i projekat „Central Danube Tour“, koji se odnosi na prekograničnu saradnju Hrvatske i Srbije, a čiji je cilj unapređenje turističkog razvoja u prekograničnoj regiji Srednjeg Dunava.

Festival će sva tri dana trajati od 19 sati do ponoći. Vaučeri za degustaciju će koštati 100 dinara, dok će čaša vina iznositi 250 dinara.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор