Počinje Festival vina u Novom Sadu

Na Trgu slobode u Novom Sadu će od 16. do 18. juna biti održan Međunarodni festival vina „InterFest“, na kome će se predstaviti više od 70 vinskih podruma iz 11 zemalja.

– Najviše učesnika festivala biće iz Srbije, ali će ljubitelji vina biti u prilici da probaju i vina iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Makedonije i Mađarske, koja će predstaviti tamošnje vinarije, dok su vina iz Španije, Italije, Francuske, Argentine i Portugala stigla na štadove zahvaljujući zastupničkim firmama – najavila je direktorka „Interfesta“ Nataša Budisavljević Radišić, a prenosi “Blic”.

U okviru manifestacije biće organizovane i promocije vinarija, kao i naučni skupovi po kojima je ovaj Festival već prepoznatljiv.

– Pred Novim Sadom je sezona velikih manifestacija, a Interfest, koji svake godine ima sve veći broj izlagača i posetilaca, prvi je u nizu takvih događaja. Vino već odavno nije samo piće, vino je odraz kulture, tradicije i turistički proizvod, a ove godine imamo bogatu ponudu. Ovakav događaj predstavlja idealnu priliku da se sklope novi poslovi i ostvare kontakti između posetilaca i proizvođača – kaže član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević.

Novosadski Festival vina će sva tri dana upotpuniti muzički program, dok je način degustacije izloženih vina već ustaljen. Vino se plaća vaučerima čija je cena 100 dinara, a čaše koštaju 250 dinara.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор