U Novom Sadu počinje LORIST 2018.

Na Novosadskom sajmu sve je spremno za ovogodišnje Međunarodne sajmove LORIST, u okviru kojih će se održati sajmovi turizma, lova i ribolova, ekologije i sporta, a čiji će se geografski i kontekstualni okvir prvenstveno ticati Dunavskog regiona.

Sajam lova i ribolova počeće prvi, u sredu, 3. oktobra, dok će ostale izložbe svoja vrata otvoriti u četvrtak, 4. oktobra i trajati do nedelje, 7. oktobra, javljaju organizatori.

Na novosadskom Sajmu turizma posetiocima će se predstaviti turoperateri, agencije, obrazovne institucije, učesnici u HORECA lancu, turistički mediji i blogeri. Za predstavnike firmi biće organizovani međunarodni B2B sastanci, kao i konferencije, “Hosted Buyer” program i drugi stručni skupovi koji će okupiti stručnu javnost i eksperte iz oblasti turizma.

Hosted Buyer program, koji se realizuje u partnerstvu sa nemačkom agencijom “Evintra”, okupiće poslovni svet iz Nemačke, Rusije, Turske, Češke, Holandije, Ukrajine, Azerbejdžana, Velike Britanije, Danske, Španije i svih bivših jugoslovenskih republika.

Strani turoperateri koji učestvuju na sajmu će 4. i 5. oktobra imati poslovne sastanke sa izlagačima, a istovremeno će biti organizovan i Broke Event „Tourism2018B2B@BNSFair”, u saradnji sa Evropskom preduzetničkom mrežom. U najavi su i Dani karijere u turizmu, koji se organizuju u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, a predstaviće svojevrsnu berzu poslova u svim segmentima ove privredne grane.

Uz standardno odličnu ponudu lovačkog i ribolovačkog pribora i opreme, Sajam lova i ribolova ove godine će posetioce dočekati i sa brojnim novitetima kompanije “Zastava oružje”, koja ove godine obeležava 165 godina rada i postojanja, a na Loristu nudi specijalne popuste za svoj asortiman. Među izlgačima će biti i Lovački savez Republike Srpske, “Trio Motors” će predstaviti specijalna terenska vozila, a bogatu ponudu i sajamske cene najavili su i “Capriolo”, “Snajper”, “Grof MBM”, “Goga Yachting Club”. Za posetioce je spremna i streljana, gde će “MP Tropik” promovisati streljaštvo i posetiocima omogućiti da se okušaju u gađanju lukom i strelom.

U okviru Sajma sporta predstaviće se više od 100 klubova, sportskih udruženja i saveza, kao i obrazovne ustanove, resorne gradske, pokrajinske i republičke institucije i sportski centri. U saradnji sa Gradskom upravom za sport i omladinu biće promovisano bavljenje sportom u školama, a u ponudi će biti i sportska oprema i rekviziti. U najavi su i brojne promocije sportova, poligoni spretnosti, turniri i takmičenja, kao i međunarodna konjička takmičenja u preponskom jahanju i vožnji zaprega.

Novosadske sajmove posvećene lovu, ribolovu, sportu, turizmu, hortikulturi, ekologiji i konjarstvu, na kojima se u 2017. predstavilo 452 izlagača, posetilo je više od 30.000 ljudi, što je za 30 posto više u odnosu na godinu ranije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор