Četvrta Leonijeva fabrika biće u Kraljevu

Nemačka kompanija „Leoni“ najavljuje da će svoju četvrtu fabriku u Srbiji graditi u Kraljevu, gde će proizvoditi automobilske kablove i kablovske sisteme za automobilsku kompaniju „Mercedes“.

Po rečima zamenice direktora kompanije „Leoni Srbija“ Aleksandre Pešić, sa pogonom u Kraljevu i pogonima u Prokuplju, Malošištu i Nišu, gde se proizvode kablovi za „BMW“ i „Jaguar“, Leoni će nakon 2020. godine u Srbiji zapošljavati više od 10.000 radnika.

– U pogonima u Prokuplju, Malošištu i Nišu Leoni trenutno zapošljava oko 6.000 ljudi. Fabrika u Nišu ima oko 200 radnika, do kraja godine imaće oko 1.000 zaposlenih, a do 2020. godine taj broj će biti uvećan na oko 2.200. Ukupna vrednost dosadašnjih investicija Leonija u Srbiji iznosi 55 miliona eura, a tendencija je da se za nekoliko godina ta vrednost uveća na više od 100 miliona – rekla je Pešićeva.

Ona je istakla da je Leonijeva ukupna prodaja u Srbiji prošle godine dostigla nivo od 4,4 milijarde eura, kao i da se, na osnovu dosadašnjih rezultata, očekuje da prodaja ove godine bude uvećana za oko 10 procenata.

– Opredeljenje menadžmenta kompanije je da u Srbiji ulaže u kadrove i razvoj novih proizvoda, tako da će za studente sa različitih fakulteta biti odobreno 15 stipendija – najavila je Pešićeva.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор