Novi Grunerov pogon u Vlasotincu

Nemačka kompanija “Gruner” juče je pustila u rad novi fabrički pogon u Vlasotincu, u koji je, od ukupno 6,5 miliona eura, Republika Srbija investirala 3,2 miliona.

Novi Grunerov proizvodni pogon prostire se na 3.000 kvadratnih metara, a u njemu je posao našlo 50 novih radnika. Nemački investitor sada u Vlasotincu raspolaže sa ukupno 7.000 kvadrata fabričkih postrojenja i zapošljava ukupno 480 ljudi. Kako je najavljeno, u planu je da do 2020. godine u ovoj fabrici bude zaposleno još 50 radnika.

U novoj hali odmah će se započeti sa proizvodnjom delova od plastike, ali je najavljeno da će uskoro krenuti i proizvodnja delova od metala, kako za Grunerove potrebe, tako i za potrebe drugih kompanija, prenosi agencija „Tanjug“.

U okviru Grunerove fabrike otvorena je i radionica za obuku učenika Tehničke škole u Vlasotincu obrazovnog smera „industrijski mehaničar“. Učenici prvog razreda radiće praktične poslove u školskim kabinetima, u drugom razredu će dva dana nedeljno provoditi u Grunerovoj radionici, dok će u trećem razredu obavljati konkretne poslove u fabrici tri dana nedeljno uz novčanu nadoknadu.

Sedište Grunera, koji je jedan od vodećih proizvođača releja za strujomere i automobilsku industriju u svetu, smešteno je u nemačkom gradu Wehingen. Preduzeće “Gruner Serbian” osnovano je 2007. godine, a nemački proizvođač, osim kod nas, svoje proizvodne pogone ima i u Indiji i Tunisu, prenosi “Dnevnik juga”.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор