„Hemofarm“ u novi pogon investirao 4,37 mil. €

made-in-germany-rs-hemofarm-zgrada

Obeležavajući 55. godina rada, farmaceutska kompanija „Hemofarm“ iz Vršca, svečano je otvorila novi pogon za proizvodnju ampula, površine 600 kvadrata i vredan 4,37 miliona eura, u kome će posao dobiti 50 novih radnika.

Kako se navodi u saopštenju kompanije, u pogonu će biti realizovan kompletan proces proizvodnje, od pripreme rastvora, punjenja u ampule i pregleda, do pakovanja finalnog proizvoda. Hemofarm najavljuje da će očekivani obim proizvodnje u 2015. godini iznositi 25 miliona ampula, a u 2016. godini već 60 miliona ampula. Maksimalni teoretski kapacitet pogona je 75 miliona ampula, precizira se u saopštenju.

Kako se dalje objašnjava, u pogonu će se proizvoditi injekcioni proizvodi u formi ampula različitih formata (1ml, 2ml, 3ml, 5ml i 10ml), koji se koriste u antireumatskim i antibakterijskim terapijama, pri hipertenziji i bolesti srca, kao i u analgetskim terapijama i kod ublažavanja postoperativnih i hroničnih bolova. Osim za domaće tržište, oko 85 posto ovih proizvoda namenjeno je za izvozna tržišta, a najviše za tržište Rusije i bivših sovjetskih zemalja, ali i za tržišta EU, Iraka, Libije i Zapadnog Balkana, prenosi „eKapija“.

Otvaranju novog pogona Hemofarma prisustvovao je premijer Srbije Aleksandar Vučić koji je tom prilikom istakao da je Srbiji potrebno još više investicija poput ove kompanije koju je realizovala nemačka „Stada grupa“, a koja u Srbiji zapošljava 2.123 radnika, od čega u fabrici Vršcu 1.700. Vučić je rekao i da očekuje još veća ulaganju u Hemofarm i dodao da bi voleo da Štada grupa svoju proizvodnju iz Temišvara prebaci u Srbiju.

Generalni direktor kompanije Ronald Ziliger (Ronald Seeliger) objasnio je da je Štada grupa u Hemofarm do sada uložila 150 miliona eura, kao i da u ovoj godini planiraju ulaganja od 22 miliona.

– Radimo vredno da ova srpska kompanija bude značajna ne samo u Evropi nego i u svetu – rekao je Ziliger i zahvalio se premijeru i Vladi Srbije na podršci.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор